


Fondán bílý 500g
Fondán na věnečky a větrníky
Balení obsahuje 500g bílé cukrové polevy, která je vhodná pro polévání zákusků (větrníků, věnečků, punčových řezů), ale také je vhodná pro výrobu trvanlivých krémů. Výhodou fondánu je, že zůstává vláčný, dobře drží, nestéká a prodlužuje zákuskům trvanlivost.
Složení: cukr, glukózový sirup, voda
Hmotnost: 500 g
Pracovní postup:
požadované množství rozehřejeme ve vodní lázni na teplotu cca 40°C, naředíme trochu vodou (na 500g fondánu použijeme cca 20ml vody) a rozmícháme do tekuté konzistence. Poté přelijeme zákusky a necháme zatuhnout.
Karamelová poleva na větrníky:
Suroviny: 300 g fondánu, 60 g cukru krupice, 60 ml smetany ke šlehání.
Postup: cukr necháme v kastrolku rozehřát na karamel, vlijeme horkou smetanu, krátce povaříme a necháme ztuhnout na pastovitou hmotu. Fondán rozehřejeme ve vodní lázni a přidáme karamelový základ.
Výroba kuléru (přírodní karamelové ochucovadlo):
300 g krystalového cukru, 100 ml vody
Postup: ve vysokém hrnci roztopíme karamel na tmavě hnědou tekutinu a odstavíme z plotny. Do roztaveného karamelu přilijeme horkou vodu, metličkou vymícháme do hladké hmoty a přecedíme přes sítko. Dbáme zvýšené opatrnosti při míchání karamelu s vodou - vše dosti prská a syčí (pozor na popáleniny). Hotový kulér můžeme uchovávat v chladničce.
Upozornění: vyšší teplota způsobuje karamelizaci fondánu - zhoršuje jeho kvalitu - fondán je matný a praská.
Průměrné výživové hodnoty ve 100g výrobku:
Energetická hodnota: 1515 kJ/357 kcal
Tuky: 0 g (z toho nasycené mastné kyseliny): 0 g
Sacharidy: 89 g (z toho cukry): 81 g
Bílkoviny: 0 g
Vláknina: 0 g
Sůl: 0 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Fondán, královská glazura |
---|---|
Hmotnost: | 0.55 kg |
Výrobce: | Carla, ČR |
Použití: | ke zdobení |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.