info@hospodynkam.cz +420 773 509 080 (po-pá 8-17 hod.)
Fondán bílý 500g - Hospodyňkám.cz
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
04.01.2017
SLEVA PRO VÁS!!!
Vážení zákazníci, od 1. února 2017 jsme nastavili automatický věrnostní systém pro všechny zaregistrované. Každý zákazník má ve svém účtu nastaveno... číst celé
11.10.2011
POŠTOVNÉ ZDARMA od 1500 Kč
Při objednávce nad 1500 Kč Vám nebudeme účtovat poštovné - balík do ruky, a to při volbě platby předem na bankovní účet (v případě dobírky je k obje... číst celé
Zobrazit všechny novinky

Fondán bílý 500g

cukrová poleva

Fondán bílý 500g Fondán na věnečky a větrníky Balení obsahuje 500g bílé cukrové polevy, která je vhodná pro polévání zákusků (větníků, věnečků, punčov... celý popis
Dostupnost
Skladem 32 ks
Doba dodání
Zboží Vám můžeme doručit již 21.02.2020 do 16:00. Stačí, když zboží objednáte nejpozději do zítra do 13:00
38 Kč
33 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:126-17
Výrobce:ČR
Použití:ke zdobení
Kompletní specifikace

Fondán bílý 500g

Fondán na věnečky a větrníky

Balení obsahuje 500g bílé cukrové polevy, která je vhodná pro polévání zákusků (větníků, věnečků, punčových řezů), ale také je vhodná pro výrobu trvanlivých krémů. Výhodou fondánu je, že zůstává vláčný, dobře drží, nestéká a prodlužuje zákuskům trvanlivost.

Složení: cukr, glukózový sirup, voda

Hmotnost: 500 g

 

Pracovní postup:

požadované množství rozehřejeme ve vodní lázni na teplotu cca 40°C, naředíme trochu vodou (na 500g fondánu použijeme cca 20ml vody) a rozmícháme do tekuté konzistence. Poté přelijeme zákusky a necháme zatuhnout.

 

Karamelová poleva na větrníky:

Suroviny: 300g fondánu, 60g cukru krupice, 60ml smetany ke šlehání.

Postup: cukr necháme v kastrolku rozehřát na karamel, vlijeme horkou smetanu, krátce povaříme a necháme ztuhnout na pastovitou hmotu. Fondán rozehřejem ve vodní lázni a přidáme karamelový základ.

 

Výroba kuléru (přírodní karamelové ochucovadlo): 

300 g krystalového cukru, 100 ml vody

Postup: ve vysokém hrnci roztopíme karamel na tmavě hnědou tekutinu a odstavíme z plotny. Do roztaveného karamelu přilijeme horkou vodu, metličkou vymícháme do hladké hmoty a přecedíme přes sítko. Dbáme zvýšené opatrnosti při míchání karamelu s vodou - vše dosti prská a syčí (pozor na popáleniny). Hotový kulér můžeme uchovávat v chladničce.

 

Upozornění: vyšší teplota způsobuje karamelizaci fondánu - zhoršuje jeho kvalitu - fondán je matný a praská.

 

Průměrné výživové hodnoty ve 100g výrobku:

Energetická hodnota: 1515kJ/357kcal

Tuky: 0g (z toho nasycené mastné kyseliny): 0g

Sacharidy: 89g (z toho cukry): 81g

Bílkoviny: 0g

Sůl: 0g

NENECHTE SI UJÍT NAŠE NOVINKY
Facebook
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.