Poleva na perníčky

the-gingerbread-629706_640

 

Pro moderní hospodyňky nabízíme instantní cukrovou polevu na perníčky, která neobsahuje vejce, je rychle vyrobena, bez hrudek. Má čistě bílou barvu a lze ji barvit potravinářskými barvami. Vyrábí se v Itálii a u nás se prodává pod názvem Královská glazura. Cukráři ji používají také v kombinaci se stencilem (tenkou šablonou), kdy vytvářejí na povrchu dortu obrazce pomocí glazury.

 

Její příprava je velice jednoduchá: 100g královské glazury a 2 polévkové lžíce vody šleháme elektrickým šlehačem na nejvyšší otáčky cca 2 minuty. Poté je glazura připravena k použití.

 

 

Pro inspiraci přinášíme recept na medové perníčky, které jsou hned měkké

Suroviny

Na těsto: 250 g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 2 polévkové lžíce medu, 50 g másla (margarín), 1 vejce, 1 kávová lžička koření do perníku, 1/2 kávové lžičky jedlé sody, 1/2 kávové lžičky prášku do perníku, 1 celé vejce na potření hotových perníčků

Na ozdobení: poleva na perníčky - královská glazura, případně potravinářské barvivo

 

Postup

Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a necháme jeden den odležet v chladničce. Poté si vyválíme plát na tloušťku cca 5 mm a vykrajujeme požadované tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 170°C cca 10 minut (poznáte dle barvy perníčků). Ihned po vyjmutí z trouby perníčky potřeme rozšlehaným celým vajíčkem, aby se krásně leskly. Necháme vychladnout mimo pečící plech.

Po zchladnutí si připravíme polevu na perníčky z královské glazury, kterou můžeme případně obarvit potravinářskými barvami a zdobíme dle vlastní fantazie.

Z tohoto množství upečeme asi 3 pečící plechy perníčků a na ozdobení nám bude stačit 100g královské glazury.

 

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!

 

pantofliek_pernikov_na

 
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení