Jahodové řezy

Jahodové řezy s pudingovým krémem

 

 kola_mala_text

 

Suroviny

Korpus: 150 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 130 g cukru, 1 vanilkový cukr, 150 g margarínu (můžeme použít také pravé máslo), 2 vejce, mléko dle potřeby

 

Krém: 50 g pudingového prášku PudingPor, 400 ml mléka, 50 g cukru, 600-750 g zakysané smetany

 

Ovoce dle chuti (použili jsme jahody) - cca 1 kg

 

Poleva: netuhnoucí čirá glazura cca 200 g

 

 

Postup

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme změklý margarín a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech o rozměru cca 30x40cm. Pečeme při 180°C cca 20 minut.

Mezitím si připravíme pudingový krém - větší část mléka přivedeme k varu a vlijeme do něj směs pudingového prášku s cukrem a zbytkem mléka. Vše umícháme do hustého krému, necháme chladnout. Do vlažného krému zamícháme el. šlehačem zakysanou smetanu smíchanou s cukrem (dle chuti). Hotovou náplň naneseme na korpus a necháme v chladničce utuhnout cca 1-2 hodiny.

Po zatuhnutí naneseme na náplň omyté, pokrájené ovoce a vše zalijeme zahřátou netuhnoucí glazurou.

Necháme zatuhnout do druhého dne v chladničce.

 

Dobrou chuť!

 

 

 1483107556

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení