Jahodové řezy
Jahodové řezy s pudingovým krémem
Suroviny
Korpus: 150 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 130 g cukru, 1 vanilkový cukr, 150 g margarínu (můžeme použít také pravé máslo), 2 vejce, mléko dle potřeby
Krém: 50 g pudingového prášku PudingPor, 400 ml mléka, 50 g cukru, 600-750 g zakysané smetany
Ovoce dle chuti (použili jsme jahody) - cca 1 kg
Poleva: netuhnoucí čirá glazura cca 200 g
Postup
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme změklý margarín a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech o rozměru cca 30x40cm. Pečeme při 180°C cca 20 minut.
Mezitím si připravíme pudingový krém - větší část mléka přivedeme k varu a vlijeme do něj směs pudingového prášku s cukrem a zbytkem mléka. Vše umícháme do hustého krému, necháme chladnout. Do vlažného krému zamícháme el. šlehačem zakysanou smetanu smíchanou s cukrem (dle chuti). Hotovou náplň naneseme na korpus a necháme v chladničce utuhnout cca 1-2 hodiny.
Po zatuhnutí naneseme na náplň omyté, pokrájené ovoce a vše zalijeme zahřátou netuhnoucí glazurou.
Necháme zatuhnout do druhého dne v chladničce.
Dobrou chuť!