Linecké cukroví

Linecké cukroví

 

Na žádném štědrovečerním stole nesmí chybět nejoblíbenější vánoční dobrota - linecké cukroví, a proto Vám přinášíme výborný recept, na který využijete námi nabízené suroviny v podobě rybízové marmelády a máslového margarínu.

Linecká kolečka, srdíčka, či hvězdičky jsou oblíbená hlavně proto, že mají červený střed v podobě marmelády, který dodá cukroví vynikající chuť a vánoční vzhled. K pečení lineckého cukroví je zapotřebí speciálních vykrajovátek se středem, která usnadní přípravu pečení. Díky jednoduchosti manipulace můžete zapojit do vánočního pečení také děti.

 

linecka_hvzdiky_text

 

 

 

Suroviny


140g cukru, 280g margarínu Zela Delikatess, 4 žloutky, 500g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, rybízová marmeláda na slepení

 

Pracovní postup

Změklý margarín zpracujeme vále s cukrem, žloutky a moukou v hladké těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladničce. Poté necháme těsto chvíli při pokojové teplotě "povolit" a vyválíme na plát silný cca 2-4mm, ze kterého vykrajujeme vykrajovátkem tvary a klademe na pečícím papírem vyložený plech. Pečeme při 175°C cca 10 minut do zlatožluta (vždy se řídíme zkušenostmi s vlastní troubou).

 

Upečené cukroví necháme vychladnout, poté slepujeme rybízovou, nebo lineckou marmeládou.

 

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení