Jak obarvit potahovací hmotu?

Začínajícím cukrářkám nabízíme návod na jednoduché barvení cukrářské hmoty, či marcipánu.

 

1. Cukrářskou hmotu důkladně prohněteme na pracovní desce tak, aby byla vláčná, měkká a bez hrudek. Poté si připravíme gelovou barvu a kostici, případně párátko, či lžičku.

 

JEDNA

 

 

2. Namočíme špičku kostice (lžičky, či párátka) do barvy a ...

 

DVA

 

 

3. .... otřeme barvu do hmoty.

 

TRI

 

 

4. Barvu do hmoty vhněteme.

 

CTYRI

 

 

5. Pokud se nám zdá odstín příliš světlý, přidáme opět trochu barvy. Vždy ovšem dbáme na to, abychom barvu nabírali čistým párátkem (kosticí), aby se do ní nezanesly nečistoty - pak by mohla plesnivět.

 

PET

 

 

6. Obarvenou hmotu můžete použít buď na potahování, či na modelaci. Případně si ji uchovejte bez přístupu vzduchu pro další použití.

SEST

 

 

7. Ukázka odstínů

SEDM

 

 

8. Ukázka kytiček

OSM