Domácí meruňkový džem
Domácí meruňkový džem je skvělý způsob, jak si uchovat chuť léta na celý rok. Tento recept je jednoduchý, rychlý a neobsahuje žádné konzervanty.
Suroviny:
1 kg meruněk, 200 g cukru, 1 kávová lžička kyseliny citronové, 4 g agaru.
Pracovní postup:
Meruňky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na menší kousky. Vložte je do hrnce a za občasného míchání vařte, dokud nezměknou. Poté je rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou hmotu. Směs opět přiveďte k varu, přidejte cukr a kyselinu citronovou a vařte dalších 15–30 minut podle požadované hustoty. Agar rozmíchejte v trošce vody, vlijte do vroucí meruňkové směsi a za stálého míchání vařte ještě 3 minuty. Hotový džem ihned nalijte do čistých zavařovacích sklenic, dobře zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. Nechte zcela vychladnout. Džem uchovávejte na chladném a tmavém místě.
Dobrou chuť!
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!