Dortové nože, kráječe, lopatky
Porcování cukrářských výrobků
Při pečení je důležité mít při ruce šikovné pomůcky, které Vám pomohou snadno a rychle rozříznout korpus, či naporcovat dort anebo moučník.
#ShowMore#
Nejdůležitějším pomocníkem, při prořezávání dortového korpusu, je pilka (kráječ na dorty) - ta má za úkol jednoduše rozkrojit dortový korpus na 3 stejné díly. Práce s ní je velmi jednoduchá a zvládne ji každý začátečník. Jednotlivé pláty dortových korpusů pak budou stejně silné a hladce proříznuté. Zkrátka - připravené k nanesení dortového krému.
Další dokonalou pomůckou je dortový nůž. Ten využijeme při porcování hotového dortu. Díky jeho dlouhé čepeli rozřízneme dort jedním tahem, bez obav z jeho poškození. Vybírat můžeme z hladké varianty, či z varianty se zoubky. Nedílnou součástí porcování dortů je také dortová lopatka, která má funkci nabírací - připravený kousek dortu s ní nabereme a přeneseme na talíř.
V neposlední řadě připomeňme velkou lopatku na přenášení dortů, která poslouží při manipulaci s jednotlivými pláty korpusu i při přenášení hotového dortu na tác. Využít ji můžeme také k přenášení pizzy po upečení.
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!