Vánoční provoz: poslední objednávky budou odeslány 19.12.2025. Objednávky přijaté během vánočních svátků budou vyřízeny od 5.1.2026. Prodejna bude od 22.12.2025 do 2.1.2026 uzavřena.

Jak obarvit potahovací hmotu?

Začínajícím cukrářkám nabízíme návod na jednoduché barvení cukrářské hmoty, či marcipánu.

 

1. Cukrářskou hmotu důkladně prohněteme na pracovní desce tak, aby byla vláčná, měkká a bez hrudek. Poté si připravíme gelovou barvu a kostici, případně párátko, či lžičku.

 

JEDNA

 

 

2. Namočíme špičku kostice (lžičky, či párátka) do barvy a ...

 

DVA

 

 

3. .... otřeme barvu do hmoty.

 

TRI

 

 

4. Barvu do hmoty vhněteme.

 

CTYRI

 

 

5. Pokud se nám zdá odstín příliš světlý, přidáme opět trochu barvy. Vždy ovšem dbáme na to, abychom barvu nabírali čistým párátkem (kosticí), aby se do ní nezanesly nečistoty - pak by mohla plesnivět.

 

PET

 

 

6. Obarvenou hmotu můžete použít buď na potahování, či na modelaci. Případně si ji uchovejte bez přístupu vzduchu pro další použití.

SEST

 

 

7. Ukázka odstínů

SEDM

 

 

8. Ukázka kytiček

OSM

 

Vážení zákazníci,

ve dnech 22.12.2025 - 2.1.2026 nebude probíhat expedice objednávek.

Prodejna je zavřena.

Všechny přijaté objednávky vyřídíme od 5.1.2026.