Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NOVINKY

arr3SLEVA PRO VÁS!!!Vážení zákazníci, od 1. února 2017 jsme nastavili automatický věrnostní systém pro všechny... arr3UPOZORNĚNÍ - OBRÁZKY Z JEDLÉ HMOTY  Vážení zákazníci, zvažte nutnost objednávání obrázků a cukrových pásek z jedlé hmoty v mrazivých... arr3POŠTOVNÉ ZDARMA od 1500 KčPři objednávce nad 1500 Kč Vám nebudeme účtovat poštovné - balík do ruky, a to při volbě platby...

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena 39 Kč
skladem
Naše cena 94 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena 989 Kč
skladem
Naše cena 48 Kč
skladem
Naše cena 25 Kč
skladem

28. 12. 2010 | VIDEONÁVODY

Postup při potahování dortů

 

Před potahováním dortů je důležité mít dort dobře vychlazený, aby byl tuhý a potahovací hmota musí být vláčná, tedy přibližně 2-3 hodiny před potahováním by měla být při pokojové teplotě. Pokud by byla stále tuhá, je možné ji dát na několik málo sekund do mikrovlnné trouby (cca 5-10 sekund), aby povolila.

 

Poté se vyválí na plát cca 4-5 mm silný (pro začátečníky; zkušenější cukráři potahují s cca 2mm tloušťkou hmoty). Aby se hmota nelepila, můžeme ji podsypat speciálním cukrem, či bramborovým škrobem (moučkový cukr se nedoporučuje, neváže na sebe vlhkost a hmota by mohla v lednici z dortu stékat). Je dobré vyválet si hmotu na potravinářské fólii, na které se pak dobře přenáší na dort.

 

Před samotným potahováním musí být povrch dortu potřený marmeládou nebo krémem (ne s přídavkem šlehačky nebo tvarohu nebo želatiny - na nich mandlová hmota mokvá), aby na něm hmota pěkně držela (nejideálnější je proto směs pravého másla utřeného s moučkovým cukrem). Po nanesení hmoty na dort je dobré hmotu opatrně uhladit (nejlépe hladítkem na marcipán). Spoje mezi patry dortů a spodní okraje je možné ozdobit pomocí krimpovacích kleští. Někteří cukráři doporučují potřít povrch potaženého dortu alkoholem, aby se hmota leskla (na celkovou chuť hmoty prý alkohol nemá žádný vliv).

 

Skladování hotového dortu se doporučuje v maximálně vychlazené lednici, aby hmota netekla. K dortu můžete přidat také pytlíček s nevařenou rýží, která pohltí přebytečnou vlhkost.