info@hospodynkam.cz +420 773 509 080 (po-pá 8-17 hod.)
Medovník - Hospodyňkám.cz
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
04.01.2017
SLEVA PRO VÁS!!!
Vážení zákazníci, od 1. února 2017 jsme nastavili automatický věrnostní systém pro všechny zaregistrované. Každý zákazník má ve svém účtu nastaveno... číst celé
11.10.2011
POŠTOVNÉ ZDARMA od 1500 Kč
Při objednávce nad 1500 Kč Vám nebudeme účtovat poštovné - balík do ruky, a to při volbě platby předem na bankovní účet (v případě dobírky je k obje... číst celé
Zobrazit všechny novinky
15.05.2015

Medovník

 

Medovník

Suroviny

na plátyořechovo-perníkové těsto 500 g, 55 ml vody, 3 polévkové lžíce medu, 7 vajec (možno nahradit 3 vejci a 3 polévkovými lžícemi oleje)

na krém: mléčná náplň 375 g, 260 ml vody, 190 g margarínu (nebo másla), 3 polévkové lžíce medu

na posypáníoříškový posyp na medovník cca 100-150 g

Pracovní postup: v míse ušleháme vejce, přidáme med, vodu a směs na ořechové těsto - vše šleháme 6 minut elektrickým šlehačem. Nastříháme si 8 ks pečícího papíru (délka cca 35 cm) - na každý papír nakreslíme fixou kruh o průměru 24 cm - můžeme obkreslit dortovou formu, či talíř. Papír otočíme popsanou stranou dolů (obrys bude prosvítat), na každý papír rozetřeme trochu těsta v tenké vrstvě, a to tak, aby kousíček přesahovalo nakreslený průměr. Poté postupně vkládáme do vyhřáté trouby (na 200°) a pečeme cca 8-10 minut. Pomocí dortové formy každý plát vykrojíme tak, aby všech 8 plátů mělo stejnou velikost.

Příprava krému: směs na mléčnou náplň rozmícháme metličkou s vodou a necháme 10 minut odpočinout. Změklý margarín ušleháme s medem a přidáme mléčnou náplň.

Vrstvení: spodní plát potřeme vrstvou mléčného krému a přiklopíme dalším plátem, který opět potřeme krémem. Celý postup opakujeme, dokud nepromažeme všechny pláty. Poslední plát také potřeme krémem, a to i po okrajích a celý dort posypeme oříškovým posypem (na boky použijte k aplikaci cukrářskou kartu). Pokud by se stalo, že během promazávání, budou pláty klouzat, stačí dát dort vždy na chvíli do lednice, krém ztuhne a pláty se nebudou hýbat.

Hotový dort necháme minimálně 2 dny (čím déle, tím je lepší) v chladničce. Dort bude mít v průměru 24 cm a bude vysoký 5 cm.

Dobrou chuť!

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
NENECHTE SI UJÍT NAŠE NOVINKY
Facebook
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.