Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NOVINKY

arr3PŘEPRAVA POTRAVIN V HORKÝCH DNECHVážení zákazníci, zvažte nutnost objednávání čokoládových polev, ozdob, transfer fólií, či... arr3SLEVA PRO VÁS!!!Vážení zákazníci, od 1. února 2017 jsme nastavili automatický věrnostní systém pro všechny... arr3POŠTOVNÉ ZDARMA od 1500 KčPři objednávce nad 1500 Kč Vám nebudeme účtovat poštovné - balík do ruky, a to při volbě platby...

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena 57 Kč
skladem
Naše cena 94 Kč
skladem
Naše cena 25 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena 223 Kč
skladem
Naše cena 2 600 Kč
skladem
Naše cena 25 Kč
skladem

15. 05. 2015 | NAŠE RECEPTY

Medovník

 

Medovník

Suroviny

na plátyořechovo-perníkové těsto 500 g, 55 ml vody, 3 polévkové lžíce medu, 7 vajec (možno nahradit 3 vejci a 3 polévkovými lžícemi oleje)

na krém: mléčná náplň 375 g, 260 ml vody, 190 g margarínu (nebo másla), 3 polévkové lžíce medu

na posypáníoříškový posyp na medovník cca 100-150 g

Pracovní postup: v míse ušleháme vejce, přidáme med, vodu a směs na ořechové těsto - vše šleháme 6 minut elektrickým šlehačem. Nastříháme si 8 ks pečícího papíru (délka cca 35 cm) - na každý papír nakreslíme fixou kruh o průměru 24 cm - můžeme obkreslit dortovou formu, či talíř. Papír otočíme popsanou stranou dolů (obrys bude prosvítat), na každý papír rozetřeme trochu těsta v tenké vrstvě, a to tak, aby kousíček přesahovalo nakreslený průměr. Poté postupně vkládáme do vyhřáté trouby (na 200°) a pečeme cca 8-10 minut. Pomocí dortové formy každý plát vykrojíme tak, aby všech 8 plátů mělo stejnou velikost.

Příprava krému: směs na mléčnou náplň rozmícháme metličkou s vodou a necháme 10 minut odpočinout. Změklý margarín ušleháme s medem a přidáme mléčnou náplň.

Vrstvení: spodní plát potřeme vrstvou mléčného krému a přiklopíme dalším plátem, který opět potřeme krémem. Celý postup opakujeme, dokud nepromažeme všechny pláty. Poslední plát také potřeme krémem, a to i po okrajích a celý dort posypeme oříškovým posypem (na boky použijte k aplikaci cukrářskou kartu). Pokud by se stalo, že během promazávání, budou pláty klouzat, stačí dát dort vždy na chvíli do lednice, krém ztuhne a pláty se nebudou hýbat.

Hotový dort necháme minimálně 2 dny (čím déle, tím je lepší) v chladničce. Dort bude mít v průměru 24 cm a bude vysoký 5 cm.

Dobrou chuť!