Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NOVINKY

arr3SLEVA PRO VÁS!!!Vážení zákazníci, od 1. února 2017 jsme nastavili automatický věrnostní systém pro všechny... arr3UPOZORNĚNÍ - OBRÁZKY Z JEDLÉ HMOTY  Vážení zákazníci, zvažte nutnost objednávání obrázků a cukrových pásek z jedlé hmoty v mrazivých... arr3POŠTOVNÉ ZDARMA od 1500 KčPři objednávce nad 1500 Kč Vám nebudeme účtovat poštovné - balík do ruky, a to při volbě platby...

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena 395 Kč
skladem
Naše cena 94 Kč
skladem
Naše cena 94 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena 144 Kč
skladem
Naše cena 48 Kč
skladem
Naše cena 25 Kč
skladem

24. 07. 2015 | NAŠE RECEPTY

Poleva na perníčky

 

Pro moderní hospodyňky nabízíme instantní cukrovou polevu na perníčky, která neobsahuje vejce, je rychle vyrobena, bez hrudek. Má čistě bílou barvu a lze ji barvit potravinářskými barvami. Vyrábí se v Itálii a u nás se prodává pod názvem Královská glazura. Cukráři ji používají také v kombinaci se stencilem (tenkou šablonou), kdy vytvářejí na povrchu dortu obrazce pomocí glazury.

 

Její příprava je velice jednoduchá: 100g královské glazury a 2 polévkové lžíce vody šleháme elektrickým šlehačem na nejvyšší otáčky cca 2 minuty. Poté je glazura připravena k použití.

 

 

Pro inspiraci přinášíme recept na medové perníčky, které jsou hned měkké

Suroviny

Na těsto: 250 g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 2 polévkové lžíce medu, 50 g másla (margarín), 1 vejce, 1 kávová lžička koření do perníku, 1/2 kávové lžičky jedlé sody, 1/2 kávové lžičky prášku do perníku, 1 celé vejce na potření hotových perníčků

Na ozdobení: poleva na perníčky - královská glazura, případně potravinářské barvivo


Postup

Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a necháme jeden den odležet v chladničce. Poté si vyválíme plát na tloušťku cca 5 mm a vykrajujeme požadované tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 170°C cca 10 minut (poznáte dle barvy perníčků). Ihned po vyjmutí z trouby perníčky potřeme rozšlehaným celým vajíčkem, aby se krásně leskly. Necháme vychladnout mimo pečící plech.

Po zchadnutí si připravíme polevu na perníčky z královské glazury, kterou můžeme případně obarvit potravinářskými barvami a zdobíme dle vlastní fantazie.

Z tohoto množství upečeme asi 3 pečící plechy perníčků a na ozdobení nám bude stačit 100g královské glazury.


Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!