Dezert s křupavými jahodami a malinami

Recept na dezert s křupavými jahodami a malinami

Připravte si nádherně křupavý a osvěžující dezert s kombinací jahod, malin a šlehačky. Tento dezert je perfektní volbou pro letní oslavy nebo jako sladký závěr rodinné večeře. Následující recept je určen pro přípravu 10-12 porcí.

dezert v kelímku s jahodami

Suroviny:

Pracovní postup:

  1. Příprava sušenek:

    Máslové sušenky rozdrtíme na malé kousky. Toto bude sloužit jako základní vrstva vašeho dezertu.
  2. Příprava šlehačkového krému:

    Šlehačku ušleháme do konzistence hustého jogurtu. Ztužovač šlehačky smícháme se 100g vody a přidáme do ušlehané šlehačky, šleháme do hladka. Hotový krém přeneseme do cukrářského sáčkuřezanou zdobící špičkou.
  3. Vrstvení dezertu:

    Připravíme si 10-12 dezertních kelímků typu Charme. Na dno kelímků rovnoměrně rozdělíme drcené sušenky. Pomocí zdobícího sáčku na sušenky nastříkáme vrstvu šlehačkového krému. Na vrstvu krému rozložíme slabou vrstvu křupavé náplně s jahodami a malinami. Zakončíme další vrstvou šlehačkového krému. Poslední vrstvu posypeme zbytkem drcených sušenek.
  4. Dochucení a chlazení:

    Hotový dezert necháme uležet v chladničce, ideálně přes noc, aby se chutě krásně spojily a sušenky lehce změkly.

Podávání:

  • Dezert podáváme chlazený, ideálně ozdobený čerstvými jahodami nebo malinami pro zvýšení vizuálního appealu a svěžesti.

Tento jednoduchý, ale efektní dezert je jistě hit na každé oslavě a zaručeně potěší všechny milovníky ovocných a křupavých pochoutek.

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!