Želatiny

Klíčový prvek v kulinářském umění

Želatina, v podobě prášku či plátků, a agar, známý také jako rostlinná želatina, jsou nezbytnými pomocníky v kuchyni, a to zejména v cukrářství a přípravě studené kuchyně. Tyto suroviny jsou známé svou schopností zpevňovat různé pokrmy, od dortových krémů po slané aspiky a další lahůdky.

#showmore#

Želatina: Všestranný pomocník

Želatina, dostupná jako želatina v prášku nebo plátková želatina, je živočišného původu, konkrétně většinou vepřová. Její využití je široké a variabilní. Plátky želatiny jsou často využívány pro svou snadnou manipulaci a dávkování. Ať už se jedná o přípravu dezertů, želé bonbónů, nebo o zpevňování krémů v dortech, želatina je v tomto ohledu nepostradatelná.

Agar: Rostlinná alternativa

Na druhé straně agar, získávaný z řas, představuje rostlinnou alternativu k želatině a je ideální volbou pro vegetariány a vegany. Agar je známý svou silnou želírující schopností a je často využíván v molekulární gastronomii, stejně jako v tradičních pokrmech.

Použití v kuchyni

Při používání želatiny či agaru je důležité dodržovat správný postup. Želatina v prášku nebo želatina plátky vyžaduje namočení a následně rozpuštění ve vodě nebo jiné tekutině, zatímco agar se obvykle vaří. Oba tyto ztužovače se přidávají do pokrmů, které mají následně ztuhnout a získat pevnější konzistenci.

Různorodost v aplikaci

Ať už se rozhodnete pro želatinu nebo agar, obě tyto suroviny vám umožní experimentovat s konzistencí vašich pokrmů a otevřou vám dveře k novým kulinářským dobrodružstvím. Dorty, želé, pudingy, krémy, aspiky a mnoho dalších pokrmů – všechny tyto lahůdky mohou být vytvořeny s použitím těchto ztužovačů.

Závěr

Želatina a agar, každý s vlastními specifickými vlastnostmi a využitím, jsou klíčovými surovinami v moderní i tradiční kuchyni. Jejich schopnost transformovat tekutiny na pevné, ale stále jemné a pružné formy, je základem mnoha kulinářských děl, která pohladí nejen oko, ale i chuťové buňky. Vyzkoušejte různé recepty a techniky s použitím těchto ztužovačů a objevte nové světy chutí a textur ve vaší kuchyni!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!

 

Nejprodávanější

Agar
Agar
Skladem (12 ks)
Kód: 121-32B
 
od 59 Kč
Plátková želatina 12ks
Plátková želatina 12ks
Skladem (12 ks)
Kód: 113-9520
 
45 Kč
Želatina ve spreji 190ml
Želatina ve spreji 190ml
Skladem (2 ks)
Kód: 105-AP9502GE
 
192 Kč
Dortové želé čiré
Dortové želé čiré
Skladem (1 ks)
Kód: 144-DZCI
 
10 Kč
Trigel Neutral Želírující přípravek 250g
Trigel Neutral Želírující přípravek 250g
Skladem (11 ks)
Kód: 120-1193A
 
74 Kč
Prášková želatina 100g
Prášková želatina 100g
Skladem (19 ks)
Kód: 112-4031
 
60 Kč
Balení Prášková želatina 1kg
Balení Prášková želatina 1kg
Skladem (4 ks)
Kód: 112-4031A
 
525 Kč
Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem
Dortové želé čiré
Novinka
Dortové želé čiré
Skladem (1 ks)
10 Kč

Dokonalý finální dotek pro ovocné dorty Dortové želé čiré je tu pro ty, kteří chtějí vytvořit...

Kód: 144-DZCI
Trigel Neutral Želírující přípravek 250g
74 Kč

Extra silná fixace a ochrana ovoce

Kód: 120-1193A
Plátková želatina 12ks
45 Kč
Kód: 113-9520
Balení Prášková želatina 1kg
525 Kč
Kód: 112-4031A
Prášková želatina 100g
60 Kč
Kód: 112-4031
Agar
Agar
Skladem (12 ks)
od 59 Kč

Revoluční přírodní želatinový přípravek pro vaše kulinářské experimenty Agar, přírodní...

Kód: 121-32B
Želatina ve spreji 190ml
192 Kč
Kód: 105-AP9502GE
Dodání
Dodání do 24 hod.
při objednání PO-ČT do 12 hod
Doprava
Doprava zdarma
při nákupu nad 2500 Kč
Zboží
Zboží skladem
více jak 3500 položek