QuimiQ - smetanový základ

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Vyprodáno
Možnosti doručení
Kód: 112-10001223
180 Kč
QuimiQ - smetanový základ
Dodání
Dodání do 24 hod.
při objednání PO-ČT do 12 hod
Doprava
Doprava zdarma
při nákupu nad 2500 Kč
Zboží
Zboží skladem
více jak 3500 položek

Quimiq - smetanový základ

Bezlepkový produkt

Živočišná šlehačka s obsahem hovězí želatiny je určena pro sladkou i slanou kuchyni (pro zjemnění omáček a polévek). Díky želatině se šlehačka nesráží, nedělá hrudky a nepouští vodu.

Při výrobě se používá pouze kvalitní mléko nejvyšší kvality. Obsahuje 99% rakouského krému a 1% želatiny (hovězí). Obsah tuku: 15%

Výhody: hotový krém drží dlouho svůj tvar, nesrazí se, má delší trvanlivost a menší obsah tuku.

Složení: 99% smetana (15%tuku), želatina 1%

Objem: 1 l

Konzistence: hladká, krémovitá (není tekutá)

Barva: bílá až nažloutlá

 

Výživové hodnoty na 100g výrobku:

energetická hodnota 169 kJ / 707 kcal

tuky 15g / z toho nasycené mastné kyseliny 10,3 g

sacharidy 4 g / z toho cukry 0 g

vláknina 0,4 g

bílkoviny 4,5 g

sůl 0,1 g

 

Recepty pro inspiraci

Jogurtový krém

Suroviny: 250g QuimiQ (nechlazený), 250g řecký jogurt, 80g cukr, 1 vanilkový cukr

Pracovní postup: pomalu šlehat nechlazený QuimiQ (dokud nebude hladký) a postupně přidat ostatní suroviny. Hotový krém nanést na korpus, dozodbit ovocem, případně polít netuhnoucí glazurou, či želatinou, aby ovoce neseschlo.

 

Müsli dortová náplň

Suroviny: 400g Quimiq (nechlazený), 150g ovocné müsli, 100g bílý jogurt, 50g strouhaná jablka, 50g jahody krájené na kostičky, 100g cukru, 150 ml živočišné smetany

Pracovní postup: nechalzený QuimiQ pomalu šlehat dohlaka, poté přidat ostatní suroviny a ušlehanou šlehačku nakonec. Naplnit korpus a nechat vychladit.

 

 

Čokoládový krém tmavý

Suroviny: 250g QuimiQ (nechlazený), 175g sýr Philadelphia, 50g moučkový cukr,  150g hořká čokoláda rozpuštěná

Pracovní postup: pomalu prošlehat QuimiQ do hladké konzistence a přidat sýr smíchaný s cukrem a čokoládou

 

Čokoládový krém bílý

Suroviny: 250g QuimiQ (nechlazený), 175g sýr Philadelphia, 50g moučkový cukr,  150g bílá čokoláda rozpuštěná, 30ml vaječný likér, nastrouhaná pomerančová kůra z půlky pomeranče

Pracovní postup: pomalu prošlehat QuimiQ do hladké konzistence a přidat sýr smíchaný s cukrem, likérem, kůrou a čokoládou

Doplňkové parametry

Kategorie: Šlehačka
Výrobce: Rakousko
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: