info@hospodynkam.cz +420 773 509 080 (po-pá 8-17 hod.)
Poleva na perníčky - Hospodyňkám.cz
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
04.01.2017
SLEVA PRO VÁS!!!
Vážení zákazníci, od 1. února 2017 jsme nastavili automatický věrnostní systém pro všechny zaregistrované. Každý zákazník má ve svém účtu nastaveno... číst celé
11.10.2011
POŠTOVNÉ ZDARMA od 1500 Kč
Při objednávce nad 1500 Kč Vám nebudeme účtovat poštovné - balík do ruky, a to při volbě platby předem na bankovní účet (v případě dobírky je k obje... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. NAŠE RECEPTY
  4. Poleva na perníčky
24.07.2015

Poleva na perníčky

 

Pro moderní hospodyňky nabízíme instantní cukrovou polevu na perníčky, která neobsahuje vejce, je rychle vyrobena, bez hrudek. Má čistě bílou barvu a lze ji barvit potravinářskými barvami. Vyrábí se v Itálii a u nás se prodává pod názvem Královská glazura. Cukráři ji používají také v kombinaci se stencilem (tenkou šablonou), kdy vytvářejí na povrchu dortu obrazce pomocí glazury.

 

Její příprava je velice jednoduchá: 100g královské glazury a 2 polévkové lžíce vody šleháme elektrickým šlehačem na nejvyšší otáčky cca 2 minuty. Poté je glazura připravena k použití.

 

 

Pro inspiraci přinášíme recept na medové perníčky, které jsou hned měkké

Suroviny

Na těsto: 250 g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 2 polévkové lžíce medu, 50 g másla (margarín), 1 vejce, 1 kávová lžička koření do perníku, 1/2 kávové lžičky jedlé sody, 1/2 kávové lžičky prášku do perníku, 1 celé vejce na potření hotových perníčků

Na ozdobení: poleva na perníčky - královská glazura, případně potravinářské barvivo


Postup

Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a necháme jeden den odležet v chladničce. Poté si vyválíme plát na tloušťku cca 5 mm a vykrajujeme požadované tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 170°C cca 10 minut (poznáte dle barvy perníčků). Ihned po vyjmutí z trouby perníčky potřeme rozšlehaným celým vajíčkem, aby se krásně leskly. Necháme vychladnout mimo pečící plech.

Po zchadnutí si připravíme polevu na perníčky z královské glazury, kterou můžeme případně obarvit potravinářskými barvami a zdobíme dle vlastní fantazie.

Z tohoto množství upečeme asi 3 pečící plechy perníčků a na ozdobení nám bude stačit 100g královské glazury.


Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!




Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
NENECHTE SI UJÍT NAŠE NOVINKY
Facebook
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.