Mléčný čokoládový dort s oříšky

Vybíráme pro Vás recept, na který jsme použili cukrářskou směs Jung Basis. Jedná se o univerzální směs, která je šťavnatá, lahodná a udrží i těžké náplně, či ovoce. Vyzkoušejte tento jednoduchý, a přitom lahodný dort. Upéci si ho můžete k odpolední kávě...

 

 mlen_okoladov_dort_s_oiky

 

 

 

Suroviny

korpus: 300g Jung Basis, 3 vejce, 250g másla, 250g mléčné čokolády, 150g mléka

krém: 75g 35% šlehačky, 65g mléčné čokolády, 65g hořké čokolády

ozdobení: 30g lískových ořechů - půlky

 

 

Postup

příprava korpusu: ve vodní lázni zvolna rozpustíme čokoládu s mlékem (moc nezahříváme). Ušleháme vejce, přidáme mléko a směs Jung Basis, krátce ušleháme a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Všechny suroviny šleháme asi 4 minuty do hladké konzistence. Hotové těsto nalijeme do dortové formy o průměru 17 cm a pečeme při 160°C asi 1 hodinu. Hotový korpus necháme vychladnout.

 

příprava krému: šlehačku svaříme, přidáme do ní čokoládu a vymícháme dohladka

 

kompletace: korpus podélně rozřízneme, naplníme krémem, který namažeme i na horní stranu dortu a dozdobíme ořechy

 

 

Dobrou chuť!

 

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!