Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Úvod » CUKRÁŘSKÉ POTŘEBY » Formy na čokoládu » SILIKONOVÉ FORMY » Silikonová forma na čokoládu Monamour


        

Silikonová forma na čokoládu Monamour

srdce

skladem

 

Skladem: 2 ks
Číslo produktu: 105-scg01
EAN kód: 8051085019090
Naše cena bez DPH: 146 Kč
Naše cena s DPH (21 %):
177 Kč

do košíku:
  ks  

Popis výrobku

Silikonová forma na čokoládu Monamour

Silikonová forma na výrobu 15ti čokoládových pralinek ve tvaru srdíček.

Rozměr formy: délka 21,5 cm, šířka 10,5 cm, výška 1 cm.

Průměr pralinky: cca 3 cm

 

Pracovní postup

Formu položíme na pevný povrch (kuchyňské prkénko), abychom ji mohli pohodlně přenášet.  Forma musí být dokonale suchá, aby se pralinka pak snadno vyjmula z formy ven.

Pralinky bez náplně: čokoládu rozehřejeme na požadovanou teplotu (hořkou na 33°C, bílou a mléčnou na 31°C), nalijeme ji do cukrářského sáčku, horní část řádně otočíme, aby čokoláda nevytékala ven. Tuto část pak stále rukou držíme (mezi palcem a ukazovákem). Spodní špičku sáčku odstřihneme nůžkami a můžeme plnit formičky. Pokud je formička plná, sáček otočíme odstřiženou špičkou nahoru, aby čokoláda nevytékala ven. Naplněné pralinky po celém povrchu formy otřeme špachtlí, abychom se zbavili přebytečné čokolády, formou na prkénku lehce poklepeme o pracovní desku, aby se uvolnily případné vzduchové bubliny a necháme v chladničce, či mrazničce ztuhnout. Po zatuhnutí opatrně vyklopíme.

Pralinky s náplní: formu vylijeme rozehřátou čokoládou, necháme krátce zatuhnout (několik minut) a obsah vylijeme zpět do nádoby k ostatní tekuté čokoládě, okraje setřeme špachtlí, abychom na formě neměli přebytečnou čokoládu. Vznikne nám obal pralinky, od kterého nastříkáme náplň dle chuti - neplníme úplně k okraji formy, ale asi jen 1 mm pod ni. Opět necháme chvíli tuhnout v chladničce. Poté opět přelijeme čokoládou, podložkou poklepeme o pracovní desku, přebytečnou čokoládu otřeme špachtlí a vložíme do chladničky k zatuhnutí. Po zatuhnutí vyjmeme z formy hotové plněné pralinky.

 

Recept pro inspiraci

Pralinky s irskou kávou (cca 50ks)

Suroviny: 80ml mléka, 10g instantní kávy, 20g glukózového sirupu, 110g bílé čokolády, 90g změklého másla, 50g rozpuštěného kakaového másla

Postup: mléko svaříme s kávou a glukózovým sirupem, přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu, máslo a kakaové máslo a utřeme dohladka. Necháme vychladit na max. 30°C, vlijeme do zdobícího sáčku a naplníme pralinky

 

 


Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.