Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NOVINKY

arr3SLEVA PRO VÁS!!!Vážení zákazníci, od 1. února 2017 jsme nastavili automatický věrnostní systém pro všechny... arr3UPOZORNĚNÍ - OBRÁZKY Z JEDLÉ HMOTY  Vážení zákazníci, zvažte nutnost objednávání obrázků a cukrových pásek z jedlé hmoty v mrazivých... arr3POŠTOVNÉ ZDARMA od 1500 KčPři objednávce nad 1500 Kč Vám nebudeme účtovat poštovné - balík do ruky, a to při volbě platby...

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena 27 Kč
skladem
Naše cena 94 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena 2 600 Kč
skladem
Naše cena 25 Kč
skladem
Naše cena 45 Kč
skladem

28. 07. 2015 | NAŠE RECEPTY

Ořechový dort s mascarpone krémem

 

 

Suroviny

na korpus: 6 vajec, 250g moučkového cukru, 50g strouhaných ořechů, 100g oleje, 100g vody, 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr, 250g polohrubé mouky


na krém: 1 Zeesan (dle chuti), 500ml šlehačky Hoplá, 250g mascarpone v kelímku, cukr dle potřeby


na potažení dortu500g směsi Montana, případně jakákoli hotová hmota, či marcipán


 

Postup

Příprava korpusu: žloutky ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, ořechy a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Poté do těsta opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy, upečeme. Hotový korpus necháme vychladnout, zabalíme od utěrky a necháme do druhého dne uležet, aby se při krájení nedrobil.


Příprava krému: Zeesan smícháme s vodou a zamícháme do našlehané šlehačky, necháme v chladničce hodinu odpočinout. Poté vešleháme do mascarpone a přidáme cukr dle potřeby. Pod krém můžeme namazat pikantní marmeládu.


Příprava potahovací hmoty: 500g směsi Montana smícháme s cca 80 ml vody a přidáme 25 g změklého 100% tuku. Vše zpracujeme hnětacími háky v el. šlehači. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme uležet do druhého dne. Uleženou hmotu propracujeme na pracovní desce, vyválíme na tenký plát (cca 4 mm) a potáhneme jí vychlazený promazaný korpus. Zbytkem hmoty dozdobíme dort dle vlastní fantazie.


Jak správně potáhnout dort si přečtěte zde.

Jak jednoduše obarvit hmotu naleznete zde.

 

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!