Formička na šátečky 12,5cm

Dostupnost Skladem (3 ks)
Můžeme doručit do:
4.4.2024
Možnosti doručení
Kód: 107-1002G
57 Kč
Formička na šátečky 12,5cm
Dodání
Dodání do 24 hod.
při objednání PO-ČT do 12 hod
Doprava
Doprava zdarma
při nákupu nad 2500 Kč
Zboží
Zboží skladem
více jak 3500 položek

Plastová forma pro přípravu plněného pečiva. Formu lze plnit sladkými i slanými náplněmi a je vhodná pro kynutá, tvarohová, linecká i listová těsta.

 

Pracovní postup:

Rozválíme plát těsta o síle 4-5 mm. Spodní ostrou hranou tvořítka vykrojíme kolečko a položíme na ozubenou část. Do jedné poloviny vykrojeného kolečka dáme náplň.

Okraje těsta potřeme bílkem. V polovině přeložíme těsto přes náplň a stlačíme druhou polovinou formičky. Vytlačené těsto z okraje formičky setřeme, formičku otevřeme a vytvarovaný šáteček položíme na plech, vyložený nejlépe teflonovou folií nebo pečícím papírem.

Tvořítkem zpracujeme těsto listové, kynuté(běžně používané), tvarohové, pivní, mrkvové.

 

 

Recepty pro inspiraci:

Rychlé listové těsto
Suroviny: 400 g hladké mouky
250 g tuku OMEGA
1 vejce
12 lžic vody
2 lžíce octa
vhodné náplně : masová, tvarohová, sýrová, jablečná

Listové těsto pro svoji pracnost zakoupíme raději v obchodní síti.

Nekynuté těsto s droždím
Suroviny: 400 g polohrubé mouky
250 g HERY
20 g droždí (půl kostičky)
5 lžic vlažného mléka
1 lžička cukru
Vše smícháme, vyválíme plát a ihned vykrajujeme. Těsto nenecháváme kynout.
vhodné náplně : tvarohová,maková, kokosová s třešněmi

Tvarohové těsto
Suroviny: 250 g hladké mouky
250 g másla
250g měkkého tvarohu
vhodné náplně: povidlová, jablečná

Jednoduché pivní těsto
Suroviny: 400g polohrubé mouky
250 g tuku OMEGA
2 dcl piva
vhodné náplně : masová, tvarohová sýrová

Mrkvové těsto
Suroviny: 200 g jemně nastrouhané mrkve
200 g tuku OMEGA nastrouhaného na hrubém struhadle
200 g polohrubé mouky
prášku do pečiva
vhodné náplně: tvarohová, maková, povidlová

Náplně

Tvarohová - 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 30 g másla, 20 g pudinkového prášku s vanilkovou příchutí,dle chuti
Lze přidat strouhaný kokos, ořechy, rozinky .

Povidlová - 250 g švestkových povidel, 50-100 g cukr krupice, 3 lžíce rumu,
špetka strouhané citronové kůry Jablečná - 500 g jablek, 100 – 150 g cukr.krupice, trochu mleté skořice a nastrouhaný piškot  na zahuštění.
Na hrubo nastrouhaná jablka vložíme do kastrolu a lehce rozvaříme.Ochutíme skořicí, osladíme a zahustíme strouhaným piškotem.
Necháme vychladit a náplní plníme.

Maková - 250 g mletého máku, 5 dcl mléka, 80 g cukru, 60 g strouhaného perníku
nebo piškotových drobečků, 1 vanilkový cukr, půl lžičky strouhané
citronové kůry a půl lžičky mleté skořice
Do kastrolu nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme mák,
Přidáme cukr, perník, citron. kůru a skořici. Za stáleho míchání vaříme
na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Necháme vychladnout.

Kokosová náplň s třešněmi : 300 g třešní, 150 ml vody, 40 g sušeného mléka,
100 g strouhaného kokosu, 40 g krupicového cukru.

Sýrová - 200 g nastrouhané Nivy, 100 g šunky pokrájené na kostičky, 6 lžic smetany. Všechny suroviny smícháme a použijeme k naplnění  šátečků.

Se zelím a uzeným masem - 1 sklenice sterilovaného zelí, l cibule, uzené maso, nebo klobása. 
Zelí podusíme i s nálevem a dochutíme. Nadrobno nakrájené maso nebo klobásu osmahneme na pánvi i s cibulkou a smícháme se zelím. Necháme vychladnout a naplníme. Fantastické....

Masová náplň - 300 g mletého vepřového masa, sůl, pepř, 2 vejce, 1 nakrájená cibule,
4 stroužky česneku pokrájeného na plátky, majoránka, tymián, bazalka,
2 lžíce sekaných černých oliv, zelená petrželka.
Mleté maso s bylinkami a ostatními přísadami orestujeme na oleji.
Cibuli a česnek orestujeme zvlášť a potom přidáme k masu.

Když směs vychladne, zamícháme vejce.

Doplňkové parametry

Kategorie: Formičky na plněné pečivo
Výrobce: Reproplast

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: