S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

NOVINKY

arr3ODBORNÝ SEMINÁŘ ZEELANDIADne 21. 10. 2016 jsme se zúčastnili odborného semináře v Malšicích u Tábora, který pořádal náš... arr3POŠTOVNÉ ZDARMA od 1500 KčPři objednávce nad 1500 Kč Vám nebudeme účtovat poštovné - balík do ruky, a to při volbě platby...

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena 62 Kč
skladem
Naše cena 98 Kč
skladem
Naše cena 685 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena 143 Kč
skladem
Naše cena 59 Kč
skladem
Naše cena 65 Kč
skladem

Úvod » CUKRÁŘSKÉ SUROVINY » Cukrářské hmoty » POTAHOVACÍ HMOTY

Potahovací hmota na dorty

se lidově nazývá fondán. Jedná se (ve většině případů) o čistě bílou, měkkou hmotu, která je určena k potažení dortu. Potahovací hmota bývá vláčná, aby se přizpůsobila tvaru dortu. Snadno se s ní pracuje, nelepí se k podložce ani k válečku.


Parametry

Naše cena 143 Kč

skladem
top produkt



Naše cena 59 Kč

skladem



Naše cena 223 Kč

skladem
top produkt



Naše cena 1 275 Kč

skladem



Naše cena 730 Kč

skladem



Naše cena 665 Kč

skladem



Naše cena 118 Kč

skladem



Naše cena 780 Kč

skladem



Naše cena 102 Kč

skladem



Naše cena 189 Kč

skladem



Naše cena 223 Kč

skladem



Naše cena 223 Kč

skladem



Naše cena 989 Kč

skladem



Naše cena 989 Kč

skladem



Naše cena 162 Kč

skladem



Naše cena 145 Kč

skladem



Naše cena 150 Kč

skladem



Naše cena 223 Kč

skladem


Potahovací hmota na dorty


je nejvíce používanou surovinou při zdobení dortů, neboť s její pomocí docílíme uhlazení povrchu dortu a dodáme mu sametový, sjednocený vzhled. Celkově pak, potažený dort, vypadá čistě a celistvě.

V našem sortimentu naleznete cukrářské potahovací hmoty různých světových výrobců. Jmenujme ty nejznámější: Irca Itálie, Zeelandia Holandsko, Callebaut Belgie, Satin Ice USA, hmota K2 Maďarsko, Lübecker Marzipan Německo, aj.


Mezi nejvíce prodávané značky patří hmoty: K2, Pasta Dama Top, White Icing a Roll Decor Icing. Jsou to čistě bílé hmoty, tedy jsou vhodné k potažení svatebních dortů a mají různé příchutě (mandlovou, vanilkovou, vanilkovo-citronovou). Ze široké nabídky si jistě zvolíte tu pravou hmotu, se kterou se Vám bude dobře pracovat.

Stále však platí, že jako podklad pod potahovací hmoty patří výhradně krém z másla, do kterého lze přidat buď moučkový cukr anebo zkaramelizované mléko. Stačí pak jen slabá vrstva krému na povrch dortu, kterou necháme v chladničce pořádně zatuhout, a pak již jen potahujeme. Krém z másla zajistí stabilitu potahovací hmoty. Pokud zvolíte jakýkoli krém obsahující vodu, potahovací hmota se bude rozpouštět a z dortu stékat.


Hmoty z naší nabídky, vhodné k potahování dortů, jsou tedy měkké, většinou čistě bílé barvy (výjimku tvoří pravý marcipán, který díky obsahu mandlí má barvu jemně do žluta). Díky měkkosti se s nimi dobře pracuje, avšak k modelaci nejsou vhodné, neboť modelky se, díky měkkosti, bortí a špatně drží tvar. Pokud již potřebujete modelovat z měkké hmoty, doporučujeme ji zahustit škrobem, či ihned po modelaci podepřít a zachladit v mrazničce.

Přímo pro modelaci jsou vhodné modelovací hmoty, které u nás také naleznete.


Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!



NWI3ZTcw